Jump to content

Guidelines

De regels van het forum

Om het forum voor iedereen veilig en prettig te houden zijn er een aantal regels opgesteld waar ieder lid van het forum zich aan dient te houden.
Indien leden zich hier niet aan houden kan dit resulteren in het krijgen van een 'waarschuwing' of verbanning van het forum.

Waarschuwing
Als je een waarschuwing krijgt betekent dit, dat je naar de mening van het forumteam, iets hebt gedaan wat niet past binnen de regels van het forum.
Hierover krijg je dan een persoonlijk bericht en de melding dat je een waarschuwingspunt hebt gekregen. Heb je als forumlid 3x een waarschuwing gekregen, word je de toegang tot het forum ontzegd (forumban).
Het aantal waarschuwingen dat jij hebt gekregen is te vinden op je profiel, via de optie: 'waarschuwstatus'.

Forumregels:
 
Gedrag
Ga respectvol met elkaar om.
Ieder lid op dit forum is een eigen persoon met eigen opvattingen en een eigen achtergrond. Heb hier respect voor. Ook al ben je het misschien niet eens met deze opvattingen/meningen.
Maak geen negatieve/gemene opmerkingen, plaats geen suggestieve posts en lok geen ruzie uit.
 
Gebruiken en/of kopiëren en van informatie van deze website
Gebruiken/kopiëren van informatie van deze website, voor andere doeleinden anders dan binnen dit forum, wordt niet getolereerd en zal leiden tot directe verbanning van het forum. 

Offtopic posten & spam
Vermijd het plaatsen van nutteloze, niets bijdragende berichten in een topic (SPAM).
Hetzelfde geldt voor offtopic posten. Blijf bij het onderwerp van het topic. 
Dit helpt het forum overzichtelijk te houden.

Speciaal voor de members in hun proefperiode: het posten om puur de minimaal vereiste berichten te halen (postcount boosten) wordt niet gewaardeerd en kan (negatieve) gevolgen hebben voor je evaluatie.

 

Taalgebruik op het forum
Vanzelfsprekend wordt negatief taalgebruik (denigrerende opmerkingen, grof taalgebruik) niet geaccepteerd.
Daarnaast is dit een Nederlands forum, wat betekent dat er op dit forum Nederland en Engelstalig (in onze huidige taal komen nu eenmaal veel Engelse termen voor) getypt wordt. 
Gesprekken onderling in een andere taal (bijvoorbeeld in de shoutbox of in je dagboek) kan vervelend overkomen richting de andere forumgebruikers.

Inhoud van posts
Let erop dat triggerende berichten (denk hierbij aan posts over negatieve gedachtes, beschrijvingen over zelfbeschadiging of dingen over compensatiemethoden) geplaatst worden in een spoiler. Zo kunnen leden zelf bepalen of zij dit willen lezen of niet.

Het is niet toegestaan om direct of indirect (poging tot) zelfmoord of extreem zelf destructief gedrag aan te kondigen of een moment/datum hiervoor te noemen. Dit kan triggerend werken en tot grote zorgen leiden bij andere leden. Om de sfeer veilig en rustig te houden zijn zulke uitspraken (ook in een spoiler) niet toegestaan. Het niet opvolgen van deze regel leidt tot het krijgen van een waarschuwing.
Het geven van directe tips over hoe je het beste kunt braken/laxeren e.d. worden op dit forum niet geaccepteerd, zullen direct worden verwijderd en zal leiden tot het krijgen van een waarschuwing. 

 

Actief bijdragen op het forum
Dit forum is een actieve community waar jij je verhaal kwijt kunt, informatie kunt vinden en tips kunt krijgen.
De bedoeling is dat jij, als forumlid, ook hieraan bijdraagt. Zelf ben je waarschijnlijk ook weleens op zoek naar nuttige tips, geef deze zelf dan ook. Van elkaars tips en ervaringen kunnen we leren.
Heb je een dagboek aangemaakt, probeer dan niet alleen in je dagboek te posten maar ook over het hele forum.
 
Plaatsen van foto's
Voor het plaatsen van foto's hebben we een speciaal topic (foto album). Hierin kan je alle je plaatjes kwijt.
Het plaatsen van foto's in je dagboek of in andere topics (m.u.v thinspo subforum en het creativiteits subforum) is niet toegestaan. Dit ivm de ruimte die dit inneemt op de server. Deze berichten zullen dan ook worden verwijderd. Je kunt wel een linkje naar de foto plaatsten in topics.

Shoutbox
De shoutbox is bedoeld om met elkaar te kunnen chatten (vergelijk het met skype of een chatbox).
Voer dit soort korte gesprekken dan ook hier ipv dit te doen in een topic.
Vermijd het posten van youtubefilmpjes of andere plaatjes.
De shoutbox is ook niet bedoeld om vragen te posten aan het forumteam. Deze kunnen worden gesteld in het subforum "Vragen & Suggesties".

De report button 
Deze knop hebben we gemaakt zodat jullie als forumleden ons anoniem kunnen melden als je iets ziet wat niet hoort op het forum. Bijvoorbeeld onrespectvolle reacties, triggerende berichten zonder spoilers, maar ook dubbel geposte topics of off topic posts.
Je zou ons, maar ook jezelf, er enorm mee helpen om het forum zo veilig, overzichtelijk en prettig mogelijk te houden!

Dit zijn een aantal redenen om op de report knop te drukken:

  • Onrespectvol gedrag
  • Triggerende berichten zonder gebruik van triggermelding
  • Regelovertreding
  • Reclame maken voor andere forums
  • Respectloos gedrag
  • Als je zelf denkt dat dit nodig is
  • Dubbel geposte topics
  • Aankondiging van zelfmoord 

Je hoeft niet bang te zijn de knop te gebruiken. Als je op de report button hebt gedrukt hoef je verder zelf niks te doen.

Het forumteam zal dit verder netjes en anoniem afhandelen.

Reclame maken voor andere pro ana sites
Het is niet toegestaan om te adverteren voor andere pro ana forums.
Dit geldt ook voor het plannen maken/bespreken om zelf een pro ana site op te zetten.

Wel mag er natuurlijk gesproken worden over andere pro ana websites, als daar goede argumenten voor zijn (bijvoorbeeld de opvattingen van proud2bme).

Afwezigheid melden
Ben je voor een kortere of langere periode afwezig op het forum. Meld dit dan in een afwezigheidstopic, zodat het duidelijk is wat er aan de hand is.
(Dit hoeft niet als je 1 of 2 dagen niet aanwezig bent, maar bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of druk bent door studie/werk).
Ben je weer aanwezig meld dit dan ook weer in het betreffende afwezigheidstopic.
 
Inactief op het forum
Ben je een langere tijd inactief op het forum (1 maand geen berichten en geen afwezigheidstopic) dan krijg je van ons een mail met de vraag of je nog lid wil blijven op het forum.
Je hebt dan 14 dagen om hierop te reageren, ontvangen we geen reactie dan word je account teruggezet op 'revoorstellen'. Dit houdt in dat de toegang wordt ontzegd en indien je terug wil op het forum, je jezelf opnieuw moet voorstellen en uitlegt waarom je inactief werd.

Contact opnemen met het forumteam
Wij, als forumteam, zijn er om jullie te helpen en problemen te voorkomen. Met vragen en problemen kunnen jullie altijd bij ons terecht.
Maar ook wij gebruiken het forum voor onszelf. 
(Het is voor ons bijvoorbeeld niet leuk om alleen maar vragen over het forum te lezen in onze dagboeken ipv een reactie op wat wij getypt hebben).

De juiste manier contact op te nemen 

Als je vragen hebt over dingen op het forum waar je niet uit komt, zoals bijvoorbeeld hoe je bepaalde commands moet doen, of waar iets staat, kun je dit vragen bij ons speciale help en support subforum

Let op! Het stellen van vragen aan ons op andere manieren, zoals in onze dagboeken of via de shoutbox leidt tot het niet beantwoorden van deze vragen en mogelijk tot het uitdelen van een 'waarschuwing'.

Tot slot
Het forumteam behoudt ten alle tijde het recht dingen op het forum te wijzigen of aan te passen, zonder directe opgave van reden.
Dit betekent ook dat wij leden kunnen verwijderen van het forum of kunnen terugzetten in status (bijvoorbeeld van memborator terug naar ana-member).

Laten we samen gaan voor een fijn en veilig forum, waar iedereen haar/zijn verhaal kwijt kan en zichzelf kan zijn!

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.